Έργο Eco Δέλτα

powered by social2s

Το έργο «Eco-Δέλτα» είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων που στοχεύει στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη 80 ανέργων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, μέσα από τη δραστηριοποίησή τους σε επαγγέλματα που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα μοναδικά περιβαλλοντικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της περιοχής, της σύγχρονης αλλά και της αρχαίας πολιτισμικής της κληρονομιάς, μέσα από:

 • ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ επιμόρφωση και πιστοποίηση στη βασική ικανότητα: «Αίσθημα πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας» σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ERF)
 • ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ επιμορφωτικά σεμινάρια στο αντικείμενο της Πολιτιστικής Γνώσης και Έκφρασης
 • ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στη Διαχείριση Πολιτισμικών Πόρων – Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, στα Επαγγέλματα Δημιουργικού Τομέα και στις Σύγχρονες Μεθόδους Παραγωγής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων
 • ΔΩΡΕΑΝ επαγγελματική συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχολογική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος!
 • ΔΩΡΕΑΝ ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της ατομικής επιχείρησης
 • ΔΩΡΕΑΝ ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της κοινωνικής επιχείρησης
 • ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας της επιχείρησής!
 • ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σε δίκτυο νέων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου και την ενίσχυση της εξωστρέφειας!

Το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης αποτελείται από τρεις βασικούς άξονες-πυρήνες δραστηριότητας:

 1. Πάρκο «Η Ζωή στην Αρχαία Ελλάδα»: το εν λόγω πάρκο θα αποτελείται από ένα σύνολο νέων επιχειρήσεων που θα ιδρυθούν από τους ωφελούμενους και θα αναπαριστά αντιπροσωπευτικές και χαρακτηριστικές σκηνές από την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων.
 2. Παραγωγή και Διάθεση Τοπικών Προϊόντων: οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν από τους ωφελούμενους, θα ασχολούνται με την βιολογική-οικολογική παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και διάθεση τοπικών προϊόντων της περιοχής (αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, είδη λαϊκής τέχνης κλπ).
 3. Δημιουργικά, πολιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα: οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου άξονα θα δραστηριοποιηθούν σε επαγγέλματα: (α) του δημιουργικού τομέα (creativity sector), (β) της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, (γ) του εναλλακτικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής (outdoor activities). Θα ασχολούνται με την ανάδειξη και την αξιοποίηση των ιδιαίτερων πολιτισμικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης και με την ολοκληρωμένη διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων.